Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Najlepszy Lokal Gastronomiczny 2015 w powiecie bieruńsko-lędzińskim

Karol Świerkot
Restauracja Bohema w Lędzinach to najlepsza restauracja w naszym powiecie. Lokal z Lędzin zwyciężył w naszym plebiscycie.

Najlepszy Lokal Gastronomiczny 2015 w powiecie bieruńsko-lędzińskim

Dobra kuchnia, dużo pracy oraz pasja, którą musi dzielić cała załoga - To przepis na udaną restaurację. Doskonale zna go Rafał Brzezina, właściciel restauracji Bohema w Lędzinach, która zwyciężyła w naszym plebiscycie na najlepszy lokal gastronomiczny w powiecie bieruńsko-lędzińskim. Lokal zdobył aż 1511 waszych głosów. Mimo że jest jednym z najmłodszych w naszym powiecie i właśnie obchodzi pierwsze urodziny, to cieszy się Waszym zaufaniem.

Warto zauważyć, że Bohema to firma rodzinna. Rafał Brzezina prowadzi lokal wspólnie ze starszym bratem Tomkiem. I choć sam kucharzem nie jest, to wie na czym polega ciężka praca w kuchni. - Przez kilka lat pracowałem na statku pasażerskim. Zaczynałem w kuchni na zmywaku, później byłem kelnerem, aż zostałem szefem sali - opowiada.

Wyniki plebiscytu znajdziecie TUTAJ

- To była praca 7 dni w tygodniu. Ale to doświadczenie dzisiaj procentuje - dodaje.
Po powrocie z morza wspólnie z bratem postanowili postawić na Lędziny. - Widzieliśmy tutaj potencjał i lukę. Poza tym, to nasze rodzinne miasto i mieliśmy dużo zamówień na catering jeszcze zanim pojawił się pomysł na restaurację - tłumaczy. (Bo bracia Brzezina prowadzą także restaurację Bohema w Katowicach).

- Nie chcieliśmy otwierać kolejnej pizzerii czy budki z hamburgerami, dlatego postawiliśmy na restaurację - dodaje.
Restauracja specjalizuje się w kuchni śląskiej, ale nie tylko. W lokalu organizowane są też tygodnie tematyczne. W okresie barbórkowym można było tutaj zjeść np. golonkę. Furorę robią też dania dnia. Za 16 zł zjemy tutaj zupę i drugie danie.

Każdego dnia szef kuchni serwuje inny zestaw. Bohema otwiera się też na nowe smaki, czego dowodem było wiosenne wprowadzenie do karty burgerów wołowych w zestawie z dipem i frytkami. Po świętach z kolei planowane jest odświeżenie karty. Choć jakie nowości się w niej znajdą, tego szef jeszcze nie zdradza.
Ale restauracja to nie tylko świetna i zawsze świeża kuchnia, ale również obsługa, która z uśmiechem wita wszystko gości. Dlatego chce się tutaj wracać próbować nowych specjałów szefa kuchni.

od 7 lat
Wideo

echodnia Policyjne testy - jak przebiegają

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na bierun.naszemiasto.pl Nasze Miasto