Finał 22. sezonu w Lędzinach
Mimo pandemii koronawirusa, Magda Gessler ponownie ruszyła w podróż po Polsce, by pomóc restauracjom, które tej pomocnej dłoni potrzebują.
W pierwszym odcinku 22. sezonu (został wyemitowany 18 lutego) Magda Gessler przyjechała do Barlinka, by ratować restaurację Wielkopolanka, która po rewolucji otrzymała nazwę Dzik Dzik Dzik.
Ostatnim przystankiem w tym sezonie będzie natomiast restauracja Dama Kier w Lędzinach. Mieści się w sercu miasta, na placu Flarskim.
Restaurację prowadzi 37-letnia Dorota, która przyznaje, że nazwa lokalu bardzo do niej pasuje – bo ta karciana figura symbolizuje silną kobietę, blondynkę, z dużym sercem.
Dorota, choć nie miała żadnego doświadczenia kulinarnego, to postanowiła, że jej restauracja będzie najlepsza w całym miasteczku. I faktycznie, po jej otwarciu około 3 lata temu, na brak klientów nie narzekała.
Starczało jej na towar, opłaty i pensje dla pracowników. Jednak pandemia koronawirusa zmieniła wszystko… Pierwszy lockdown Dorota ze swą załogą przetrwała. Drugi ich pokonał.
Restauracja została praktycznie zamknięta. Kobieta wraz ze swym partnerem Harrym przyjmują jedynie zamówienia na chickenboxy i tak zwane śląskie koryta.
Sami patrzą na rosnące długi i na … foodtruck szefa ich kuchni, Marcina, który prosperuje całkiem dobrze. Dorota mówi, że miał to być ich wspólny biznes, ale Marcin zapewnia, że to jego własna inicjatywa.
Magda Gessler stanie więc nie tylko przed wyzwaniem uratowania restauracji, ale też pogodzenia ludzi.
Nie będzie to jednak łatwe zadanie.
- Dama Kier wygląda elegancko, ale... jedzenie rozczarowuje - stwierdziła Magda Gessler.
Już realizowane są kolejne odcinki. Magda Gessler gościła m.in. w Piekarach Śląskich i to dwa razy
W 22. sezonie "Kuchennych rewolucji" zobaczyliśmy m.in. metamorfozę restauracji w Częstochowie.
Kuchenne rewolucje w Czestochowie: Nie czuć orientu, czuć Częstochowę
"Kuchenne rewolucje" odbyły się także w Szczyrku
Kuchenne rewolucje w Szczyrku: Zamienię was w Goło i Wesoło
Magda Gessler w trakcie emisji tego sezonu nie odpoczywała, a realizowała kolejne odcinki, które pojawią się w jesiennej ramówce.
W tym roku dwukrotnie odwiedziła już Piekary Śląskie. Najpierw w lutym, gdy "Kuchenne rewolucje" były kręcone w restauracji Tasty.
W kwietniu i maju (gdy kręcony był powrót) zagościła natomiast w restauracji Modry Kociołek, który po metamorfozie otrzymał nazwę Laboratorium Chleba.
Kuchenne rewolucje ponownie w Piekarach Śląskich. Będzie Laboratorium Chleba
Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?