Pierwszego dnia - aperitif, drugiego - danie główne, trzeciego - muzyczny deser. Tak podzielono trzydniowy II Festiwal Smaków, który zaczyna się 4 sierpnia o godz. 16 na placu Baczyńskiego. O tej godzinie otwarte zostaną wszystkie food trucki i czynne będą do godz. 22. Znajdziemy tam m.in. jedzenie wegańskie, azjatyckie, węgierskie, hiszpańskie, greckie, a także owoce w czekoladzie, burgery i wiele innych.
Clou programu to pokazy i warsztaty, które zaplanowano na godz. 18. W kategorii „Smaki lata” zobaczymy, jak się przyrządza koktajle i lemoniady. Będzie też pokaz parzenia włoskich kaw.
Festiwal Smaków 2017 w Tychach. Dzień drugi
W sobotę, 5.08., food trucki będą czynne już od godz. 12 do godz. 22. Natomiast w ramach pokazów i warsztatów zobaczymy, jak się robi bajgle, czyli - jak mówią organizatorzy - śląskie rogale.
Na godz. 18 zaplanowano mistrzowski pokaz kulinarny Piotra Więcławskiego, rapera znanego jako Vienio, który wystąpił w „Top Chef. Gwiazdy od kuchni” , ma swój program na kanale „Kuchnia +” i specjalizuje się w kuchni wegańskiej.
Festiwal Smaków 2017 w Tychach. Dzień trzeci
W niedzielę, 6 sierpnia, food trucki, tak jak w sobotę, czynne będą w godz. 12-22.
Natomiast w ramach muzycznego deseru organizatorzy proponują nam koncerty zespołów o bardzo kulinarnych nazwach „Kluski” (godz. 16.30) i „Paprika Korps” (godz. 18).
Na finał II Festiwalu Smaków, o godz. 20, zagra The Dumplings (co znaczy „pierogi”), czyli zabrzański duet, który w swoim repertuarze ma electropop.
Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?